EHBO-vereniging Koedijk

Examinatorentraining verplicht


Sinds een aantal jaren verzorgt Het Oranje Kruis tijdens de studiedag examinatorentrainingen. Het volgen van deze trainingen is tot op heden vrijwillig geweest. Met ingang van 1 september 2021 gaat dit echter veranderen. Als men dan als examinator ingezet wil worden, dient men de examinatorentraining gevolgd te hebben.
Lees meer
Nieuw diploma en certificaat per 1 september 2019


In het kader van een doorlopende leerlijn heeft Het Oranje Kruis het certificaat Levensreddend Handelen (CLH) en het diploma Levensreddend Handelen (DLH) in het leven geroepen.CLH en DLH kunnen worden beschouwd als mogelijkheid om in fases tot het diploma Eerste Hulp te komen of als zelfstandig certificaat of diploma worden beschouwd.
Lees meer
Invoer vervaldatum 2 jaar na examendatum

Per 1 september 2019 worden de vervaldata voor de kwalificaties Eerste Hulp, Eerste Hulp aan Kinderen, Jeugd Eerste Hulp en de nieuwe Levensreddend Handelen 2 jaar na de examendatum. Dit in tegenstelling tot ons eerdere besluit van 1 april jl. Hier is voor gekozen om eenvoud en duidelijkheid te creëren.
Lees meerDatum studiedag 2019
Regelmatig hebben wij oefeningen waarbij het slachtoffer op de grond ligt. Om niet smerig te worden hebben wij matten van Wasserij Schoen. Wanneer de mat vuil is, wordt deze weer gereinigd door deze wasserij.